Wim Spijker

Toepassen van de juiste regels, op het juiste moment. Dat voorkomt problemen met medewerkers of instanties. Werkzaam in Oost en Midden Nederland.

  • Wim Spijker
  • Aspon
  • Aanbevelingen
  • Contact
 

Een complex probleem tot een goed einde te brengen, de kluwen van regels ontrafelen en van daaruit werken naar oplossingen, dat is wat ik mooi vind aan het vak. Door juiste regels op het juiste moment toe te passen en steeds te kijken wat de gevolgen zijn, lever ik mijn klanten geld op. Voorkomen dat er problemen ontstaan geeft ook voldoening. Anders kost het veel en negatieve energie om alles weer in goede banen te leiden. Een vorm van ‘preventief onderhoud’ zou je kunnen zeggen. Ik gespecialiseerd in Sociaal Verzekeringsrecht. Daarbij leg ik ook verbanden met CAO’s, arbeidsvoorwaarden, lonen, e.d. omdat werkgevers daar ook mee te maken heeft. Zodoende ben ik een professionele gesprekpartner voor bedrijfsartsen, arbeidsdeskundigen, advocaten, loonverwerkers, enz.

Ik ben gespecialiseerd in arbeidsrechtelijke vraagstukken, zoals:

– Ontslagrecht
– Arbeidsovereenkomsten en –voorwaarden
– Sociale verzekeringen
– Ziekteverzuim

Bijzondere aandachtsgebieden:

– Sociale Verzekeringen (uitkeringen en premie inning)
– Complex ziekteverzuim
– Werkingssfeer CAO onderzoeken en Sectorindeling SVW

Werkwijze

De eerste stap is een telefoongesprek en van daaruit volgt vaak een persoonlijk gesprek. Dat eerste gesprek van een uur is altijd gratis. Persoonlijk contact vind ik belangrijk. Het is per slot van rekening allemaal mensenwerk. Als het persoonlijk contact goed is, kun je daarna ook veel per email of telefoon regelen. Uiteindelijk schakel je dan de reiskosten uit en dat levert de klanten weer voordeel op. Ik ben altijd bereikbaar. Ook ’s-avonds en in het weekend.

Wim Spijker

Na het behalen van de vakdiploma’s Sociale Verzekeringen I en II, ben ik ruim 25 jaar werkzaam geweest bij het UWV en de voorgangers van het UWV. In die periode heb ik duizenden ziekteverzuimgesprekken gevoerd, bedrijven begeleidt bij het terugdringen van het ziekteverzuim, bedrijven gewezen op de kansen en bedreigingen die de sociale verzekeringswetten en CAO-regels met zich mee brengen. Ik heb veel zien veranderen. Maar altijd gaat het om de balans van financiën, regels en menselijkheid. Dat balanceren gaat mij, na meer dan dertig jaar, goed af.

Verder ben ik initiatiefnemer, medeoprichter en secretaris van MKB Zevenaar en was ook secretaris bij BNI Arnhem.

ASPON is in 2004 opgericht. ASPON begeleidt werkgevers bij de juridische aspecten van. Daarbij ondersteun ik de afdeling personeelszaken, als het specialistisch wordt. 
De klanten zijn divers. Van kleine bouwbedrijven, tot grote zorginstellingen.

Wim is een goede adviseur en weet altijd de dingen in goed perspectief te plaatsen. Hij weet de weg in de wirwar van regels en wetten; een welkome aanvulling voor mkb-ondernemers. Hij heeft zich ruimschoots bewezen als een meedenkende en betrokken adviseur.
Carolien Ubbink