Caroline de Graaf-Tolkamp

Adviseren/begeleiden van het MKB en particulieren inclusief procederen op het gebied van het arbeidsrecht en ontslagrecht. Overwegend werkzaam in Noord en Oost Nederland.

  • Mr. C.G.W de Graaf
  • Arbeidsrecht De Graaf
  • Aanbevelingen
  • Contact
 

Het arbeidsrecht is een rechtsgebied waar bijna iedereen wel eens mee te maken krijgt. Op het eerste gezicht heel herkenbaar en tastbaar. Zodra echter concrete belangen gaan spelen blijkt het voor veel mensen toch lastig een weg te vinden in dit doolhof van arbeidsrechtelijke regels en veranderende wetgeving. Wat mij juist aantrekt is cliënten hierin juridisch te adviseren zonder daarbij het (emotionele) belang van de cliënt uit het oog te verliezen. De praktijk leert dat deze combinatie de optimale dienstverlening levert.

Ik ben gespecialiseerd in arbeidsrechtelijke vraagstukken, zoals:

– Ontslagrecht
– Arbeidsovereenkomsten en –voorwaarden
– Sociale verzekeringen
– Ziekteverzuim

Bijzondere aandachtsgebieden:

– Gelijke Behandelingsvraagstukken
– Bijzondere bedingen (w.o. concurrentie- en relatiebeding)
– Trainingen op maat en bedrijfsvoorlichting op het gebied van het arbeidsrecht

Werkwijze

Regel zaken aan de voorkant goed dan ontstaat er aan de achterkant zelden onenigheid. Preventie staat bij mij hoog in het vaandel. Zodra een conflict onvermijdelijk is, zal ik samen met mijn cliënt streven naar een optimaal eindresultaat.

Caroline de Graaf-Tolkamp

Tijdens en na mijn rechtenstudie heb ik op een advocatenkantoor ruime (proces)ervaring opgedaan in het arbeids- en sociaal zekerheidsrecht. Tevens heb ik als interim jurist bij een christelijke vakbond gewerkt. In 2013 heb ik met succes de Grotius (Specialisatieopleiding Arbeidsrecht) afgerond. Sinds 2007 heb ik mijn eigen arbeidsrechtpraktijk. Daarbij ligt mijn specialisatie op het gebied van gelijke behandeling. Ik ben auteur van het boek ‘Seksuele intimidatie op het werk. Een aantasting van de menselijke waardigheid’ (Thema Arbeid & Recht, Uitgeverij Paris: 2008).

Verder ben ik lid van de Nederlandse Vereniging van Rechtskundige Adviseurs (NVRA) en de Vereniging voor Arbeidsrecht (VvA). Naast mijn werkzaamheden bij Arbeidsrecht De Graaf ben ik vicevoorzitter van de Externe Commissie (klachten m.b.t. agressie/seksueel misbruik) en secretaris van de algemene Klachtencommissie van de Stichting Sprank (gehandicaptenzorg). Tevens ben ik deputaat Appèlzaken voor de classis Hoogeveen. Daarnaast ben ik lid van de ViB, Vrouwen in Business, te Meppel.lieren inclusief procederen op het gebied van het arbeidsrecht en ontslagrecht. Overwegend werkzaam in Noord en Oost Nederland.

 

Arbeidsrecht De Graaf

Arbeidsrecht De Graaf is gevestigd in De Wijk (Drenthe). Doordat ik mij vanuit mijn bedrijf beperk tot het pure arbeidsrecht kan ik het MKB en werknemers op het gebied van het arbeidsrecht in de breedste zin van het woord juridisch adviseren alsook voor hen procederen tegen een scherp uurtarief. Vanwege de vraag vanuit het MKB geef ik regelmatig trainingen op maat en bedrijfsvoorlichting op het gebied van het arbeidsrecht.

Om de kwaliteit van de dienstverlening te waarborgen volg ik jaarlijks de benodigde cursussen. Bovendien ben ik aangesloten bij de landelijke brancheorganisatie NVRA.

‘Accuraat, ervaren en gedreven. Prettige bijkomstigheid is dat de communicatie, zoals de informatievoorziening, de (telefonische) bereikbaarheid, alsook het kostenaspect, vanaf het begin helder is geweest. Chapeau Caroline!’

De heer J. v.d. S.